Ενζυμική-Βιολογική αποτρίχωση

Η ενζυμική αποτρίχωση είναι η αποτρίχωση που γίνεται με την εισχώρηση κατάλληλων ενζύμων σε πρόσφατα αποτριχωμένους θυλάκους. Η εισχώρηση γίνεται με ιοντοφόρηση λόγω του μεγάλου μοριακού βάρους των ενζύμων. Η ενζυμική αποτρίχωση περιλαμβάνει τα ακόλουθα στάδια:

1) Με κατάλληλα προϊόντα απομακρύνουμε από την επιφάνεια που πρόκειται να αποτριχώσουμε τους ρύπους, τον ιδρώτα και τις εκκρίσεις των σμηγματογόνων αδένων.
2) Με μια εύπλαστη κηρώδη μάζα αφαιρούμε την τρίχα από την ρίζα της. Το κερί που θα χρησιμοποιηθεί θα πρέπει να περιέχει αζουλένη η οποία έχει αντιφλογιστικές ιδιότητες. Πρέπει να προσέξουμε τη θερμοκρασία του κεριού, ώστε να μη δημιουργηθεί έγκαυμα στην περιοχή που πρέπει να αποτριχωθεί.
3) Σε μόλις απελευθερωμένο από τρίχα θύλακα, εφαρμόζουμε το ένζυμο με ιοντοφόρηση στο δέρμα. Τα μέχρι σήμερα χρησιμοποιούμενα ιδιοσκευάσματα ενζυμικής αποτρίχωσης περιέχουν συνδυασμό πρωτεολυτικών ενζύμων, διαλυμένα σε διάφορες ουσίες για τη διατήρηση της ενεργότητας των ενζύμων.
Τα ένζυμα που χρησιμοποιούνται κυρίως σήμερα είναι η θρυψίνη, η χυμοθρυψίνη και η παπαϊνη. Τα αποτελέσματα είναι 100% επιτυχία σε χνοώδες τρίχωμα και 80-90% επιτυχία σε τελογενείς τρίχες.

Power and Design by Drogitis Nick